Thursday, December 29, 2011

1 more day!
and it all begin......

Jeng jeng jeng....

Thursday, December 15, 2011

dreams come true

Mari ke Habib cuci-cuci mata :D
Thanks awak!

Tuesday, December 6, 2011

Ombak Rindu



Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Thursday, December 1, 2011

Romantka De Amour

Aku pasti punya masalah tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar,
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit,
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.

Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri,
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana.

Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam,
Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik,
Setiap nafasku.

Aku sering menadah telapak tangan,
Dan memohon pada Tuhan,
Agar kau, bukan sahaja kau menjadi isteriku,
Tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala

Isteriku.
Selamat datang ke hidupku.
Selamat menjadi isteriku.
Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak.
Selamat menjadi menantu ibu bapaku.
Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku.

Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.


:nah amik ni..... sekali puisi daa yang keluar
hewhew
Zahiril baca kan bait2 puisi kat atas ni time dorg tgh bersanding
Gile kau sheera tak menangis! HAHA
sesapa jela yg dengar mesti nanges punye
so sweet lah Zahiril ni kan
So sesape yg bakal nk berkahwin tu sila lah karang puisi start dari sekarang! :p

Boiii




Tuesday, November 22, 2011

Today

I'm not in the good mood
So please stay away from me
Thanks buddy

Sunday, November 13, 2011

Shut the fuck up will you?
Boringgggggggggggggggg!!!

Tuesday, November 1, 2011

dreams

Everybody have dreams kan...
same la mcm saya
but for now impian i cume satu jew
for now la kan :P
esoklusa tk tahu lagi,hehe

Nak kembangkan perniagaan :-
1) nak bukak kedai sndri, sebab right know we're only do online shop,so after this impian dhea nak bukak physical shop :) coming soon lah kot.insyallah
2) tapi sebelum nak ade kedai sndri kena la ade stock yg banyak! sangat lah penting,tkkan ade kedai tp barang ciput je kan.soo first thing dulu kena beli stock yg bertimbun!
3) dan ini yang paling penting! dhea kena naik kan dulu nama brand! kedai ade stock ade tp name tak di kenal org tk jalan jugak kan.dhea tade la kata nak setanding jenama2 yg top2 tu,cukup lah sekadar org kenal OXFORDHEA :) dhea nak brand dhea di sebut2 di bibir org.aitceh! ok sila geli skrg :P

Soo setakat ni,ni jela kot impian dhea.

kengkawan sila lah doa kan dhea yeh :)
AMIN.

Sunday, October 9, 2011

Photobooth

Pernah dgr tak photobooth?
Skrg ni kalo kite gi kenduri ke party ke msti ade bnda tu
Skrg ni dah jadi trend,
inspired from negeri omputeh.hewhew
Tak kesah la tu ken

Dhea rasa bnda ni tade la cost sgt nak buat
kalo buat sndri pon okay
tapi kena be creative la kan

Haritu dhea pergi private party member
die mmg wedding planner pon
soo hotak tu mmg creative la kan
kalo nak lebih creative letak la props
and background
sure gempak! hehe

Tetibe terhengen nnt nak kawen/tunang buat cenggitu
AITCEH!
berangan giler...
Sebab bnda ni interesting
Sebagai kenangan anda nnt
lepas dah ber'click' nanti
terus print and tampal kat guestbook tu
Interesting kan!

okbhai




















Monday, September 19, 2011

Blogger

Sila baca blog nih
layannnn....
:P

Tuesday, September 6, 2011

You're gone

Selepas kau pergi,
tinggallah disini kusendiri
Ku merasakan sesuatu,
yang t’lah hilang di dalam hidupku

Dalam lubuk hatimu,
ku yakin kau pun sebenarnya tak
inginkan lepas dariku,
tahukah kau kini ku terluka

[Reff]
Bantu aku, membencimu,
ku terlalu, mencintaimu,
dirimu begitu,
berarti untukku..

Kau telah mencinta,
dan dicintai kekasihmu,
ini tak adil bagiku,
hilanglah damba tinggallah hampa

[Reff]

[Interlude]

[Reff]

Lupakan ku, dalam tidurmu,
yang pernah, mencintaimu
kau memang tercipta,
bukanlah untukku

[#]
La la, la la la, la…

Laluna - Selepas kau pergi


p/s : addicted to this song.hehe

its time

8 days more!

Be patient dhea!

:)

Sunday, September 4, 2011

Syawal



Selamat Hari Raya
Ku susun 10 jari memohon maaf
yg mana ade terkasar bahasa ke,terngumpat ke,tersembor ke harap di maaf kan ye
bulan baik hari baik ni lupa kan lah sengketa
aitcehh!

Semoga Hari Raya ini membawa keberkatan
Insyallah....

Lastly, engat lah org yg tersayang :)

Boiii

Wednesday, August 24, 2011

Indah


Ade sesape volunter nak picit pp die tak?

Thursday, August 11, 2011

the things that i hate

Blog?
untuk org baca kan?
untuk share info kan?
Kalo tknk org baca,tu bukan blog nama nye!
tu DIARY!
pastu dh asik name kau je up kt entry tu
kau bdget aku tk nampak lah?
bdget aku ni stalker?
kau engat kau artis ke!? ahaha
zzzzz

okterimakasihboiii




Monday, August 8, 2011

Print screen

Presenting...








Done submitting to Karangkraf :)
Thanks!

♥,
Dhea



Kerana NYA

Alhamdullillah :)
My first word keluar....
Syukur
Rezeki semakin murah
Ini semua kerana NYA

Ya Allah,sekiranya rezeki kami berada di langit,maka turunkanlah ia;
jika ia ada dibumi,keluarkanlah ia,dan jika ia ada didalam lautan,munculkanlah.
Sekiranya rezeki kami ada di tempat yang jauh,dekatkanlah ia, jika ia sedikit, banyakkanlah ia;dan jika caranya sukar untuk sampai kepada kami,
mudahkanlah ia,
serta pindahkanlah rezeki tersebut kepada kami dengan kemuliaan,
kepemurahan dan kebaikanMu,dengan rahmatMu,
wahai Yang Maha Pengasihi diantara yang pengasih.
Aminnn...


Tuesday, August 2, 2011

Dhea Osman is planning to have reunion party for this Ramadhan.

Venue - still not decide.

Any ideas?

:)


Sunday, July 24, 2011

unique



Nice tak nice tak?
I know right,nice giler kan :)
Ye betol lah tu
Kad kahwin!
tapi bukan kad kahwin saya ye,hehe
Kboiii

source: here

Wednesday, July 20, 2011

cupcakes





Ouhhh....
I'm craving for these!
"Red velvet cupcakes"
nyum nyum

Tuesday, July 19, 2011


Have a wonderful day ahead!

♥,
Dhea

moment







Miss them :(
urbanscape 2011

Monday, July 18, 2011

Planking.......

What is Planking???
Nak tahu tak
Planking ni dah femes dah kat negera omputih
dorg kan giler2 sikit

Tapi skrg aku tgk org kite pon ade buat
baring kt pintu lrt la
ritu aku nmpk baring kt tgh jalan
ok sgt giler!
tabik!

Planking ni korg kena baring secara menegak
kepala kat lantai/bawah
tapi msti baring menegak
tapi sekadar baring je tk gempak kan!
kena baring kt tmpt2 yg pelik/gempak/bahaya
kat atas bdn binatang ke
kat basikal ke
escalator ke
mane2 jela
pastu korg suh kwn korg amik picture
makin gempak tempat korg baring makin tabik la org kt korg

tapi bnda ni pon berbahaya
sbb kat US
ade sorg mamat ni mati sbb cube planking dkt balkoni :0
tak dpt nak seimbang bdan terus jatuh
bangunan 7 tingkat
soo berpada2 la ye kalo nak buat pon

ade sesapa berani tk? post picture please :P

tak paham??
ok tgk jela picture niii....
heee!


















Sunday, July 17, 2011

enough said


I will always love you
:)
zaid arif



♥,
Dhea

Wednesday, July 13, 2011

moment




:)
priceless

Song

Happy Thursday everyone!

I falling in love with this song
:)

The lyrics touched my heart
The song very nice

As I recall this is an old song
I guess. hurm

Still by Brian Mcknight

Funny when you stop and think,
Time goes faster than you blink,
Nothing’s ever like it was,
Girl we’ve got a special thing,
Your the happiness it brings,
Is more than enough,
I know it’s hard to believe,
Your still the biggest part of me,
All I’m living for,

Chorus
I still think about you,
I still dream about you,
I still want you and need you by my side,
I’m still mad about you,
All I ever wanted was you,
Your still the one, your still the one,

It’s hard to breathe when we’re apart,
You’re that sunshine in my heart,
I keep you here inside,
You’ve been everything to me,
You’ve been and always will be,
The apple of my eye,
And I know it’s hard to believe,
Your still the biggest part of me,
All I’m living for,

Chorus
I still think about you,
I still dream about you,
I still want you and need you by my side,
I’m still mad about you,
All I ever wanted was you,
Your still the one, your still the one,

If you love me, look into my eyes and say you do,
I’ve been waiting all my life for someone just like you,
Baby after all we’ve been through,
Girl I’m still in love with you,
And I want you to know, I do, I do,

Chorus
Still think about you,
Still dream about you,
Still want you and need you by my side,
I’m still mad about you,
All I ever wanted was you,
Your still the one,
Your still the one.

Tuesday, July 5, 2011

sebak

tetibe rase sedeyh :(
sebak..

papa harini masuk hospital
bila kata nak hantar kan
die ckp tk payah
naik teksi jew
sbb?
tknk nyusah kan anak2.
alahai...sebak tol rasa

esok mama suh amik cuti
sbb esok nk gi lawat papa
tade sape nak anta mama
sian mama

tp bila call PA bahagian
kata nya dah tkleh amik cuti utk stgh tahun ni :(
haih.
lg sebak

mungkin gi keje lewat sikit la esok
nak jgak anta mama ke sana
sian papa tade sape nak lawat :'(
atleast ade mama leh teman kan papa
saat papa perlukan seseorang

semoga operation papa berjaya
sayang papa sgt2

Thursday, June 30, 2011

Beribu sesalan

Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi

Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Beribu sesalanku

this entry for you (you know who you are)

Ade aku kesah ke bai?!
tade pon!
teettt

Thursday, June 23, 2011

Dengan izinNYA

Harini puasa lagi.
ALHAMDULLILLAH dengan izinNYA
tapi...
pagi2 tadi rase nak demam
tekak dah saket2
mata dah pedih2... :(

rasa mcm nak mara
time aku nak pose la time tu la kau nak saket dhea oii

EH
pikir2 balik
biar lah demam
demam kan menghapuskan dosa2 kecil :)

and bak kata kak maryam
ni ujian ALLAH nak kasi kt kite
ujian tu kan tanda ALLAH sayang kat kite :)

Renung2kan lah dhea


♥,
Dhea

Friday

Don't be too childish

We are older enough to be like that

Ok?

♥,
Dhea


Wednesday, June 22, 2011

Its payday baby!
but....

No more SHOPPING from now on!

ZZZZZZZzzzzz~!

:p



♥,
Dhea
Selangkah berubah ke arah kebaikan....

Insyallah :)

Tuesday, June 21, 2011

Jangan

Jangan tanya kenapa aku snyap
Jangan tanya kenapa kau tidak lagi ku sayang

Setelah ape yang kau buat
Setelah ape yang aku lihat

Tolong jangan tanya....

Terima Kasih
Dhea

Sunday, June 19, 2011

Kisah Dongeng

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja.


Stacy

Wednesday, June 15, 2011

the day

skrg saya tgh bz
bz sebab ape?!
alaa mane leh bgtaw
maloo la :p

nnt dah tibe masa saya bgtaw ye
k bye!

Sunday, June 12, 2011

"Mungkin kita bersama.....

nanti di atas sana...."

Kisah Hati by Alyah

Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Hanya sempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Hadir di angkasana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya


Sunday, May 29, 2011

just for you

You - Nur Jannah Alia



you were there to light my day
you were there to guide me through
from my days down and on
i'll never stop thinking of you

how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine

never will forget the day
how we've met and came this far
we all know we got this feeling
but somehow it has to end up here

i know it's me who said goodbye
and that's the hardest thing to do
cause you mean so much to me
and guide the truth from me to you

for all the things i've done and said
for all the hurt that i've caused you
i hope you will forgive me baby
cause that wasn't what i meant to do

zaid arif :')
I'M SORRY FOR EVERYTHING I HAVE DONE

I WILL ALWAYS LOVING YOU

:')

Wednesday, May 25, 2011

Aku tgk "die" tade la hndsome pon

tp kau asyik ckp ade org nak kacau

pelik aku weh

sian pon ade aku ngn kau

kalo taknak die lari better kau jaga elok2 lah ye

laki ni depan lain blakng lain

sendiri mau engat lah ye

ouh... entry ni bukan utk kau

:P

bye

Wednesday, May 18, 2011

Just how I feel right now :(

Saat ini
Ku cerita
Isi hati segala rahsia
Aku rindu
Aku perlu
Hati kamu terukir namaku

Aku tahu
Aku rindu
Aku perlu mengenali kamu
Biar masa bercerita
Kau takkan hilang aku sayang

Chorus :

Ku sadari saat manis ni kan pergi
Biar aku ngerti
Kerna aku mahu kamu

Ku ulangi kau yakini hati ini
Kerna aku cinta kamu
Hari hari aku
Kan menjadi hari kamu
Kerna syarat hidup
Disayangi…

Both:
Biar nyata
Aku setia
Janji cinta tentunya berbeda
Maafkan lah salah kita
Biar benci
Ku tetap di sisi

Chorus :

Ku sadari saat manis ni kan pergi
Biar aku ngerti
Kerna aku mahu kamu

Ku ulangi kau yakini hati ini
Kerna aku cinta kamu
Hari hari aku
Kan menjadi hari kamu
Kerna syarat hidup….

Ku sadari saat manis ni kan pergi
Biar aku ngerti
Kerna aku mahu kamu

Ku ulangi kau yakini hati ini
Kerna aku cinta kamu
Hari hari aku
Kan menjadi hari kamu
Kerna syarat hidup
Disayangi…

Aku perlu
Aku rindu

Wednesday, May 11, 2011

bape kali nak ckp?
seribu kali baru kau serik ke?
kau tahu tak aku dh bnyk kali saket hati and makan hati ngn kau
kau tipu aku
menanges bila kau buat aku
tape aku maaf kan kau....
tapi bila aku ckp aku tkkan maafkan kau kalo kau buat lg
then i meant it!

kau jgn engat prmpuan mcm aku lembut
boleh maaf kan kau lg
boleh kau pijak kepala
boleh kau bodoh2 kan aku
kite tgk sape yang saket hati lepas ni

aku bukan pendendam
tp once org buat aku,aku buat org
utk bg pengajaran

and ouh ya
BUBYE LIAR!

Tuesday, May 10, 2011

wishing

I just need a HAPPY FAMILY



Thursday, May 5, 2011

just for you mama


nak ucap pada sume ibu2 di luar sana
HAPPY MOTHERS DAY!

to mama:
I love you soo much!
you cannot be replaced mama :')
i'm sorry for my wrong doings....
i'm sorry for my behaviour
i'm sorry for everything lah senang cite. ehhe

you're are my everything
i guess i cannot live without you
biar lah ya mati dulu, ya sanggup :(
ya tknk kehilangan mama dulu

LOVE YOU!!!!

kisskiss

Monday, May 2, 2011

Street Fest!



Hi Bloggers!
I have a good news to tell you...
NO NO!!! I am not getting married lah
HAHA :P

On 25th June, we (Younity club) will going to have this "STREET FESTIVAL"
this festival is especially for those who are interested in open up the booth
and its especially for YOU! yes! for bloggers who have something to sell or to share with ppl
please forward this to your blogger friends too!

and guess what??!
I will be there too!
presenting my OXFORDHEA :)
insyallah.....

COME COME JOIN!

Okay more info you can call me (dhea) at 013-2187116 or Ms Alina 03-41433206

Cheers buddy!




Thursday, April 21, 2011

HAPPY FRIDAY

HAHA
TETIBE RASE NK GELAK BACE ENTRY SOMEONE,,,,
:P

DHEA OSMAN
OXFORDHEA.COM

Wednesday, April 20, 2011

One in Million :)

Call me Mr. been there done that
Top model chick to your every day hood rat
Less than all but more than a few
But I've never met one like you

Been all over the world
Done a little bit of everything
Little bit of everywhere
With a little bit of everyone
All the girls I've been with
Things I've seen it takes much to impress
But sure enough you go it makes your soul stand up from all the rest

I can be in love
But I just don't know
Baby one thing is for certain
Whatever you do it's working
All the girls don't matter
In your presence can't do what you do
There's a million girls around but I don't see no one but you

Girl you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

You're not a regular girl
You don't give a damn about your look
Talking about I can't do it for you
But you can do it for yourself
Even though that ain't so
Baby cause my dough don't know how to end
But that independent thing I'm with it
All we do is win baby

I could be in love
But I just don't know
Baby one thing is for certain

Whatever you do it's working
All the girls don't matter
In your presence can't do what you do
There's a million girls around but I don't see no one but you

Baby you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this
Girl you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

Timing girl
Only one in the world
Just one of a kind
She mine

Ooh all that I can think about is what this thing could be
A future baby
Baby you're one of a kind
That means that you're the only one for me
Only one for me
Baby (girl) you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this
Girl you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

Thursday, March 31, 2011

FUCK KAU LAH!

you know who you are

Wednesday, March 30, 2011



Current mood:
Pissed Off!

:/

Thursday, February 24, 2011

sahabat

erm tetibe rini rase rindu kt someone
rase mcm sunyi je
rindu nak dgr luahan hati die
rindu nk dgr suara bising die :p

NAD...cepat la balik :(
lagi sebulan la aku tk jmpe kau seyh
bnyk bnda yg brubah time kau balik nnt
huhu

K la..bye

Thursday, February 17, 2011

simple desktop


Hello brother's and sister's!
want to change desktop images?
or bored with the same pictures on desktop?
DR. DHEA have a solution for you :p

Now you can dwload the images from
SIMPLE DESKTOP!
www.simpledekstops.com

come come try it!

love,
Dr. D